| Cynthia Bolingo heeft zich zondag op het WK atletiek in de Hongaarse hoofdstad Boedapest geplaatst voor de halve finales op de 400 meter.

Brusselaars Bolingo en Dylan Borlée door naar halve finale WK atletiek

20/08/2023

Cynthia Bolingo heeft zich zondag op het WK atletiek in de Hongaarse hoofdstad Boedapest geplaatst voor de halve finales op de 400 meter. Dylan Borlée stootte door dankzij het vangnet van de verliezende tijden.

Cynthia Bolingo heeft zich zondag op het WK atletiek in de Hongaarse hoofdstad Boedapest geplaatst voor de halve finales op de 400 meter.

De snelste drie loopsters van iedere reeks bemachtigden een ticket voor de halve finales, net als de zes beste verliezende tijden. Bolingo liep in de eerste van zes reeksen naar 50.29, goed voor de tweede plaats in haar heat en rechtstreekse kwalificatie met een seizoensbeste.

De 30-jarige Bolingo heeft een persoonlijke toptijd van 50.19 op de afstand, sinds september 2022 ook het Belgische record. De halve finales staan maandag in de avondsessie op de agenda. De finale volgt woensdag in de avondsessie.

Laatste verliezende tijd

Dylan Borlée liep in de derde van zes reeksen naar 45.24, goed voor de vierde plaats in de heat. Hij moest hopen om opgevist te worden en dat lukte, zij het nipt met de laatste verliezende tijd.

Borlée: "Ik zou teleurgesteld zijn mocht ik die tijd niet gehaald hebben. Na de race had ik meer stress dan ervoor, maar ik ben echt blij en voel me echt goed. Ik moet mijn eindsprint nog beter onder controle krijgen, maar ik voel dat er iets te rapen valt. Ik probeer voor de perfecte race te gaan en dat is wat ik dinsdag in de halve finales moet doen. Deze kwalificatie betekent veel voor mij. Ik ben er altijd geweest om te presteren."

De halve finales staan dinsdag in de avondsessie op de agenda. De finale volgt donderdag in de avondsessie. De 30-jarige Dylan Borlée heeft een persoonlijk record van 45.09, dat hij vorige maand in Madrid klokte.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni