Brusselaars kapen drie medailles op Olympische Jeugdspelen

© Monique Hofman
| Sam Hofman en Moussa Moussa Sylla Noterman, beiden in het centrum, zijn geboren en getogen in Brussel.

De Brusselse Taekwondoka Badr Achab en de Belgische basketbalploeg, die voor de helft uit Brusselaars bestaat, hebben een zilveren medaille veroverd op de Olympische Jeugdspelen in het Argentijnse Buenos Aires. Berchemnaar Julien Carraggi keert terug met brons.

Taekwondo zit in de genen van de amper zeventienjarige Badr Achab. Zijn oudere broer Jaouad is wereldkampioen in de vechtdiscipline. "Maar Badr kan me in een kamp nu al in de problemen brengen", zei de wereldtopper een tijdje terug.

Badr Achab ging voor de gouden medaille, moest het in de finale nipt afleggen tegen Ali Eshkevarian. De Iraniër haalde het met 17-16, waardoor de Brusselse taekwondoka met zilveren vrede moest nemen.

Brussels basketbal

Ook de Belgische ploeg in het basketbal 3x3 greep net naast de oppergaai. Onze vier landgenoten, met Sam Hofman uit Neder-Over-Heembeek en Moussa Noterman uit Schaarbeek, wonnen zes wedstrijden op rij.

Maar in de finale was het gastland Argentinië een maatje te groot. Hofman en Noterman gingen met 20-15 onderuit. Vorig jaar werden beide 18-jarigen nog wereldkampioen in hun leeftijdscategorie.

Badminton

In de teamcompetitie van het badminton bezorgde Carragi uit Sint-Agatha-Berchem zijn ploeg de bronzen medaille. De 18-jarige topper won zijn enkelspel tegen de olympische jeugdkampioen en ook beide dubbelspelen. In de individuele competitie stelde de Berchemnaar teleur.

De jonge Belgen keren terug uit Buenos Aires met negen medailles, dat zijn er drie meer dan vier jaar geleden. Van de totale oogst in 2018 zijn er dus drie van Brusselse makelij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?