Canal Run Sint-Jans-Molenbeek

| Canal Run, Sint-Jans-Molenbeek.

De Brussels Canal Run is zaterdag een van de sportieve hoogtepunten van het weekend. Het parcours ziet er ongeveer hetzelfde uit als de voorbije jaren. Deelnemers lopen deze vierde editie wel onder een kraan door langs de industriële site van een bouwbedrijf aan de Biestebroekkaai.

De sportievelingen hebben keuze tussen verschillende lussen. Zo zijn er naast de Kids Run van 1 kilometer, ook trajecten van 4, 9 en 13 kilometer voor de meer ervaren lopers.

Nieuw dit jaar is de passage door de gerenoveerde COOP site (een oude industriële maalderij, red.) en de doortocht langs de industriële site van een bouwmateriaalbedrijf aan de Biestebroekkaai. Die wordt voor de allereerste keer opengesteld voor een sportevent. De deelnemers zullen daar onder een 20 meter hoge kraan het terrein oplopen.

Kraan aan een bouwbedrijf aan de Biestebroeckkaai in Anderlecht.

De deelnemers aan de 9 en 13 km van de Canal Run zullen onder deze kraan aan de Biestebroeckkaai door lopen.

Het inschrijvingsgeld voor de Brussels Canal Run bedraagt 10 euro, maar daar krijg je aan de finish wel een goodiebag en een medaille voor. Toeschouwers zullen ook op een interactieve manier bevraagd worden over de investeringen die zij de komende jaren in de kanaalzone willen zien gebeuren. Meer informatie vind je op de website van het evenement.

Bekijk hieronder de interactieve kaart van het parcours:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Brussels Canal Run , Biestebroekkaai

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni