Brussels heeft na nipte zege tegen Mechelen beste papieren voor plek in kwartfinales

© Belga
23/12/2020

Brussels heeft de beste papieren om een plaats in de kwartfinales van de Beker van België basket voor mannenteams te veroveren, na een nipte zege (89-87) in Paleis 12 aan de Heizel tegen Mechelen in de heenwedstrijd van een play-in. De return is voorzien op 6 januari in Mechelen.

De Pro Basketball League veranderde wegens de coronacrisis het format voor de bekercompetitie dit jaar, en alleen de tien clubs uit de hoogste afdeling nemen eraan deel. Zes van deze teams zijn meteen zeker van een plek in de kwartfinales, de vier laagst geklasseerde ploegen op het moment van de stopzetting van het kampioenschap vorig seizoen moeten in een play-in strijden om de twee laatste plaatsen in de kwartfinales. Brussels treft in deze play-in Mechelen, Aalst neemt het op tegen Luik (wedstrijden voorzien op 05 en 13/01).

In de kwartfinales kijkt Bergen de winnaar van het duel tussen Aalst en Luik in de ogen. Brussels of Mechelen moet tegen Limburg United aan de slag. Verder is er de kraker tussen regerend landskampioen Oostende en bekerhouder Antwerp Giants, en speelt Leuven tegen Charleroi.

De heenwedstrijden van de kwartfinales zijn voorzien op 22 januari, de returns volgen twee dagen later. De halve finales staan voorlopig op 5 (heen) en 7 (terug) februari op de agenda. De finale volgt op 21 maart.

Vorig seizoen won Antwerp Giants de beker na winst in de finale in Vorst Nationaal tegen Charleroi (83-75).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, brussels basketball, paleis 12

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni