Brussels luik van World Padel Tour mikt op 50.000 bezoekers

Gare Maritime
Het Gare Maritime van Thurn en Taxis
Het Gare Maritime van Thurn en Taxis

Van 4 tot 8 mei wordt in de fonkelnieuwe Gare Maritime op de site van Thurn en Taxis in Brussel de eerste editie van de Brussels Padel Open georganiseerd, dat is de vijfde manche van het seizoen in de World Padel Tour, een internationaal padelkampioenschap.

In totaal mikken de organisatoren op 50.000 bezoekers en 4.000 vips, met een capaciteit van 4.300 toeschouwers per dag, vips inbegrepen.

"Het totaalbudget bedraagt 2 miljoen euro. Je mag weten dat we een risico genomen hebben met deze organisatie, want toen we tekenden was het nog volop coronacrisis en was er een limiet van 200 toeschouwers per dag. Toen was code rood immers nog van kracht," vertelde organisator Vincent Laureyssens woensdag tijdens de persvoorstelling.

"Momenteel zijn er in totaal 12.000 tickets verkocht. We hopen er nu nog zo'n 12.000 te verkopen. Als objectief hadden we immers 25.000 tickets vooropgesteld. De overige 25.000 zijn bezoekers van het evenement."

Het contract met de World Padel Tour loopt over zes jaar.

"Het toernooi zal altijd in Brussel gehouden worden, uit respect voor hetgeen er al gedaan is voor onze sport. Het is de eerste keer dat het hier in de Gare Maritime georganiseerd wordt en het zal dus een testcase worden, maar ik zou het toernooi graag op deze uitzonderlijke plaats houden."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?