De Belfius Brussels Marathon ging zondagochtend van start.

| De marathon in Brussel is aan de vijftiende editie toe (archiefbeeld).

Brussels Marathon met start en aankomst in Jubelpark

© Belga
24/10/2018

De Brussels Marathon en Half Marathon loodsen zondag 28 oktober opnieuw duizenden lopers door de straten van Brussel en Tervuren. De meeste straten worden van 8.30 tot 14.30 uur verkeersvrij gemaakt. Voor het eerst bevindt de start en de aankomst van de loopwedstrijd zich in het Jubelpark.

Het parcours start onderaan het Jubelpark aan Schuman en duikt van daaruit via onder meer de Belliardstraat, het Paleizenplein en de Wetstraat even de vijfhoek van Brussel in. Nadien gaat het via het Poelaertplein en de Louizalaan richting Ter Kamerenbos.

De lopers trekken dan over de Franklin Rooseveltlaan en de Vorstlaan naar de Tervurenlaan om het Vierarmenkruispunt over te steken richting Tervuren. Vanuit de randgemeente keren de lopers via de Tervurenlaan en het Montgomeryplein terug om onder de triomfbogen van het Jubelpark te finishen.

Verkeershinder

Al deze straten zullen van 8.30 tot 14.30 uur volledig of gedeeltelijk afgesloten zijn. De Jubelparktunnel richting Tervuren gaat zondag al om 5.30 uur toe voor het verkeer, maar de tunnel E40 Reyers-centrum en de Wetstraat richting centrum blijven wel open voor de autobestuurders.

20181024_marathon

| Het parcours en de verwachte verkeershinder.

La Grande Fête Belge

Start en finish bevinden zich nu op slechts 200 meter van elkaar in het Jubelpark en dat moet het veel praktischer maken voor zowel de lopers als hun supporters.

In het aangrenzende museum Autoworld kunnen deelnemers kennismaken met Belgische specialiteiten op La Grande Fête Belge. Er komt een Belgian Beer House in het Jubelpark met Belgische bieren, frietjes, wafels en chocolade op het menu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Brussels Marathon, Jubelpark

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni