| De Brusselse muurklimmer op een Wereldbekermanche in Innsbruck (archief).

Brussels muurklimmer Timmermans zet punt achter carrière

TDN
© BRUZZ
28/08/2020

Muurklimmer Loïc Timmermans zet op 25-jarige leeftijd een punt achter zijn topsportcarrière. De Brusselaar wil zich volledig toeleggen op zijn nieuwe avontuur als advocaat.

Timmermans draait een bladzijde om. Afgelopen weekend klom hij in het Franse Briançon voor het laatste een muur op in internationaal wedstrijdverband. "Het voorbije jaar voelde ik minder motivatie om te blijven trainen voor de competities dan vroeger. De sport groeit. Om me te kunnen blijven meten met de absolute top moet ik offers maken. En ik ben niet meer bereid om dat te doen", zegt Timmermans eerlijk.

De Brusselaar smijt zich op de advocatuur. Hij behaalde een master in rechten aan de UCL in Louvain-La-Neuve en studeerde verder aan de ULB. Recent behaalde de muurklimmer zijn master in het arbeidsrecht. "Mijn passie voor de advocatuur is groter dan die voor het afwerken van competities. Nu mijn academische jaren erop zitten, is dit het juiste moment om te stoppen met topsport", aldus Timmermans.

Timmermans was de nummer 39 op de wereldranking in de leadcompetitie. In oktober 2019 zette hij met een zevende plaats in het Japanse Inzai zijn beste resultaat op een Wereldbekermanche neer. "Ik ben bijzonder tros op mijn carrière. Misschien blijf ik nog wel actief binnen de Belgische muurklimfederatie als begeleider van jong talent. Sowieso blijf ik klimmen, maar nu liever recreatief en op kliffen."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Sporting Flagey, Loïc Timmermans, muurklimmen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni