Brussels spoelt verliesreeks door met klinkende zege in Aalst

© Basic-Fit Brussels
| Loubry en co namen vlot de maat van Aalstar.

Brussels snakte naar een zege na zes verliesmatchen op een rij, zesde in de stand Okapi Aalstar was het kind van rekening. Brussels won met een ruim verschil van 25 punten (76 - 101). Het is de tweede keer dit seizoen dat de ploeg van Serge Crevecoeur boven de 100 punten scoort. In de stand blijft Brussels staan op plaats 4, zondag komt Aalstar op zijn beurt naar de zaal in Neder-Over-Heembeek.

Het eerste kwart van de partij ging gelijk op in Aalst. Licho hielp Brussels de eerste vijftien minuten met een bonus afsluiten (18-24). In kwart twee kwam Robeyns onder stoom, hij sloeg de thuisploeg murw met een feilloze afwerking. Ook Loubry ging bij de Brusselaars met assists strooien en Smith kon er geregeld van profiteren.

Aan de rust leek de kloof al onoverbrugbaar (32-48). Brussels liep gestaag verder uit en kwam helemaal op toerental in het laatste kwart. Aalst zag al hoeken van het parket. Radic nette voor Brussels het honderdste punt van de match. Uiteindelijk stopte de teller bij 101. De bezoekers gaan met de vertrouwen de volgende confrontatie tegemoet morgen in eigen huis, ook tegen Aalst.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?