| Thomas Hanquiez, forward.

Brussels verliest nipt van Antwerp Giants in basketcompetitie

07/01/2024

Op de vijftiende speeldag in het Belgische luik van de basketcompetitie heeft Brussels zaterdagavond nipt met 90-88 verloren van topclub Antwerp Giants. De Giants passeren zo Oostende, dat dit weekend niet in actie kwam, en nemen de leiding in de BNXT League. Brussels blijft zevende.

Bij de rust stond Antwerp 48-52 in het krijt, na het derde kwart was dat in een 69-65 voorsprong omgezet, maar in het slotkwart namen de bezoekers opnieuw het voortouw (73-78). Het team deed weer even denken aan de ploeg die in het begin van de competitie de zeges aan elkaar reeg.

Het duel bleef alleszins spannend tot het einde. Op de buzzer miste Brandon Horvath de driepunter die de Brusselaars een zege opgeleverd zou hebben. Met 22 punten was Horvath wel topscorer van de partij, maar Jackson Kreuser (20 ptn, 6rbds), Justice Sueing (19 ptn, 7 rbds) en Nikola Jovanovic (17 ptn, 7 rbds) leidden de Giants naar de winst.

Tussen Mechelen en Charleroi was het verschil nog kleiner. De Kangoeroes wonnen met 65-64, nadat Spirou een 39-34 achterstand bij de rust in het derde kwart naar een 49-53 voorsprong omgebogen had. Augustas Peciukevicius besliste de partij met een tweepunter op 43 seconden van het einde.

Leuven bleek niet opgewassen tegen Kortrijk. De West-Vlaamse bezoekers wonnen in de SportOase met 68-90 (rust 38-49). Vrijdag won Luik al met 81-62 van Aalst en ging Limburg verrassend met 79-91 onderuit tegen Bergen.