Brusselse atleet neemt het op tegen de metro

© brusselnieuws.be
02/11/2014

Sneller lopen dan de metro? Geen eenvoudige opdracht, maar tienkamper Frédéric Xhonneux ging de uitdaging aan. (met video)

Uit de metro springen en lopen tot de volgende halte, in de hoop nog net tussen de sluitende deuren van de dezelfde metro te glippen. Het is een heuse uitdaging die steeds meer lopers in steden wereldwijd aangaan.

Na onder meer Parijs, Londen, Hong Kong en Stockholm kon ook Brussel niet achterblijven. De website BrusselsLife vroeg tienkamper Frédéric Xhonneux om het te proberen.

Onderstaande video toont zijn poging tussen de stations Naamsepoort en Louiza op de Kleine Ring.

Xhonneux kwam net te kort om de metro nog te kunnen nemen. Dezelfde avond probeerde hij het opnieuw tussen Koning Boudewijn en Houba-Brugmann. Door rechtdoor te lopen en het station Heizel over te slaan, kon hij de metro kloppen. Goed voor een sprint van ongeveer 1 kilometer.

Vervoersmaatschappij MIVB maant aan tot voorzichtigheid en BrusselsLife benadrukt dat de pogingen van Xhonneux goed omkaderd zijn. Op potentieel gevaarlijke plaatsen staan mensen op de uitkijk die indien nodig de loper waarschuwen of auto's tegenhouden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni