Brusselse atleten bikkelen mee om Gouden Spike

© Photonews
| De Brusselse Camille Laus liep met de Belgian Cheetahs naar een vijfde plaats in de aflossing 4x400 meter op het WK in Doha.

De genomineerden voor de Gouden Spike zijn bekend. Die prijs bekroont de beste Belgische atleten van afgelopen jaar. In 2018 werden Koen Naert (marathon) en Nafi Thiam (meerkamp) nog uitgeroepen tot beste atleet en atlete. Dit jaar is Nafi Thiam bij de vrouwen opnieuw topfavoriete, maar ze krijgt wel heel wat Brusselse concurrentie. De Belgian Tornados, met Sacoor en de broers Borlée, doen dan weer een gooi naar de titel van beste atletiekploeg van het jaar.

Na sterke prestaties op het WK atletiek in Doha wordt het ook dit jaar moeilijk kiezen voor de atletiekfederatie. Wie verdient de Gouden Spike? Nafi Thiam kende weer een uitmuntend seizoen, maar werd 'slechts' tweede in Doha op de zevenkamp.

Haar concurrente is de Brusselse Cynthia Bolingo, zij pakte dit jaar zilver op de 400 meter op het EK indoor. Straffe prestatie, al kon ze daar door een blessure geen vervolg aan breien op het WK.

Een certitude

Een goede vriendin van Bolingo doet een gooi naar de titel van Team van het Jaar. Camille Laus dirigeerde de Belgian Cheetahs naar een eerste WK-deelname én meteen ook een vijfde plaats in Doha. Al is de bronzen plak van de Tornados van de familie Borlée, Sacoor en Vanderbemden quasi een certitude voor die bekroning.

Sacoor is ook genomineerd als Atleet van het Jaar. Vorig jaar werd hij nog verkozen tot beste belofte. In die laatste categorie is de Brusselse hoogspringster Claire Orcel dan weer genomineerd.

De prijsuitreiking vindt plaats op 16 november in Sint-Truiden.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?