Brusselse atletiekclub Excelsior verlengt Belgische titels

Atletiek Excelsior.

Excelsior Brussel (RESC) heeft afgelopen weekend in Nijvel en Gentbrugge nog maar eens bewezen de beste atletiekclub van het land te zijn. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen verlengden de Brusselaars hun Belgische titel in de interclubcompetitie.

De vrouwen, met Anne Zagré en Hanne Claes als speerpunten, gaven zaterdag in Gentbrugge al het goede voorbeeld. Nog voor de afsluitende estafettewedstrijden was Excelsior al zeker van een tweede opeenvolgende landstitel. Van de achttien disciplines wonnen de Brusselse vrouwen er vijf, zes keer eindigden ze op de tweede plaats. De eerste achtervolger uit Gent volgde in de eindstand op ruime afstand.

Een dag later gingen de mannen, onder meer met toptalent Asamti Badji, op zoek naar een zevende Belgische titel op rij. "The Blue Army" moest knokken, maar dankzij de overwinningen van Corentinin Campener (verspringen), Simon Petitjean (1.500m), Badji (400m) en Bouissane (3.000m steeple) was de overschot op Leuven groot genoeg. Op de afsluitende 4x400 meter zetten de Brusselaars de kroon op het werk.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?