| Het snelste team van de Brusselse Atletiekvereniging (BAV) na de aflossingswedstrijd Relais Givrés van 21 januari 2023 in Neder-Over-Heembeek, waarop ze zilver haalden: Stefaan Bruffaerts, Gerrit Pierreux, Inès Martin, Joris Debraekeleer en Andy Keymolen.

Brusselse Atletiekvereniging haalt zilver op Relais Givrés

Peter Dhondt
© BRUZZ
23/01/2023

De Relais Givrés, een aflossingswedstrijd voor loopteams, is een begrip en traditie voor Brusselse loopverenigingen. Op zaterdag 21 januari vond de 34ste editie plaats op een nieuw pacours met start en aankomst in het Nelson Mandelastadion in Neder-Over-Heembeek.

In 2021 en 2022 werd het evenement door de opgelegde coronamaatregelen telkens noodgedwongen geannuleerd, maar nu kon er eindelijk opnieuw gelopen worden.

151 teams van 5 lopers, 755 lopers in totaal, verschenen zaterdag aan de start, volgens het beproefde recept, waarbij de eerste loper verplicht een vrouw is en er ook minstens één veteraan (40+) in het team moet zitten.
Elke loper legt om de beurt 8km (2 ronden van 4km) af en elk team sluit af met een gezamenlijke ronde van 4 km, waardoor de vijfde en laatste loper 12km loopt. In totaal legt elke ploeg dus 44km af.

Stefaan Buffaerts en Gerrit Pierreux van het snelste vijfkoppige BAV-team haalden zilver op de editie van 2023 van de aflossingswedstrijd Relais Givrés in Neder-Over-Heembeek

| Stefaan Bruffaerts en Gerrit Pierreux van het snelste vijfkoppige BAV-team haalden zilver op de editie van 2023 van de aflossingswedstrijd Relais Givrés.

De wedstrijd, georganiseerd door Jogging- en triathlonclub Les Lendemains de la Veille, werd gewonnen door het team van Jogging Plus met een eindtijd van 2u.40’31”. Het snelste van de vier teams van de Brusselse Atletiekvereniging haalde met 2uur44’36” zilver en een gemiddelde snelheid van 16,04 km/uur.

Het team met Inès Martin (die ook al snelste vrouw was in de Halve Marathon van Brussel begin oktober), Stefaan Bruffaerts, Gerrit Pierreux, Joris Debraekeleer en Andy Keymolen leverde daarmee een straffe prestatie op het heuvelige parcours rond het sportcentrum van Neder-Over-Heembeek.

De Brusselse Atletiekvereniging is een Nederlandstalige loopclub en traint op woensdag en vrijdag op de piste van de VUB in Etterbeek. Er zijn aparte trainingen voor kinderen vanaf 6 jaar, voor jeugd en volwassenen.

De teams van de Brusselse Atletiekvereniging (BAV) na de aflossingswedstrijd Relais Givrés van 21 januari 2023 in Neer-Over-Heembeek

| De verzamelde teams van de Brusselse Atletiekvereniging (BAV) na de aflossingswedstrijd Relais Givrés van 21 januari 2023 in het sportcentrum van Neder-Over-Heembeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Neder-Over-Heembeek , Sport , BAV , brusselse atletiekvereniging , Relais Givrés , estafette , Nelson Mandelastadion , loopwedstrijd , Les Lendemains de la Veille

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni