Brusselse Ben Abdelkader op zucht van NBA voor vrouwen

© Hind Ben Abdelkader (via Twitter)
| Met Hatay werd Ben Abdelkader vicekampioen in de sterke Turkse basketbalcompetitie.

Het WNBA-avontuur van Hind Ben Abdelkader kan beginnen. De 22-jarige Brusselse sloot donderdag aan bij de selectie van Indiana Fever, het Amerikaanse team waar ze een plaats hoopt af te dwingen.

Ben Abdelkader zette in februari haar krabbel onder een contract bij Indiana. Omdat de spelverdeelster van de Belgian Cats nog de kleuren moest verdedigen van het Turkse Hatay, miste ze de start van de voorbereiding en de eerste oefenmatch.

De komende dagen probeert Ben Abdelkader haar coach Pokey Chatman te overtuigen haar op te nemen in zijn groep van twaalf speelsters voor het komende WNBA-seizoen. Op 19 mei begint de competitie voor Indiana met een duel thuis tegen Chicago Sky. Twee dagen daarvoor moet Chatman zijn definitieve selectie doorgeven.

Als Hind Ben Abdelkader de cut haalt, wordt ze de derde Belgische in de WNBA na Ann Wauters en Emma Meesseman.

De Belgische point-guard baskette in het verleden voor Waregem, Namen en Sint-Katelijne-Waver. Bij die laatste club vertrok ze in 2014 om bij het Spaanse Cadi La Seu aan haar buitenlandse avontuur te beginnen. Vervolgens maakte de basketspeelster tussenstops bij het Franse Nice (2015-2016), het Poolse Wisla Krakau (2016-2017).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?