| Hind Ben Abdelkader tekende als een free agent bij Indiana Feaver.

Brusselse Ben Abdelkader speelt in NBA voor vrouwen

© Belga
18/05/2018

Hind Ben Abdelkader wordt de derde Belgische in de WNBA. De 22-jarige Brusselse werd donderdag opgenomen in de definitieve selectie van Indian Fever voor het seizoen 2018, dat vrijdag van start gaat. Voor Indiana is een thuiswedstrijd tegen Chicago Sky zaterdag de eerste opdracht.

Ben Abdelkader zette in februari haar krabbel onder een contract bij Indiana. Omdat de spelverdeelster van de Belgian Cats nog de kleuren moest verdedigen van het Turkse Hatay, miste ze de start van de voorbereiding en de eerste oefenmatch. Ze kreeg een week om Indiana-coach Pokey Chatman te overtuigen en slaagde daarin.

De 22-jarige point-guard wordt zo de derde Belgische speelster die het schopt tot in de WNBA, de meest prestigieuze basketbalcompetitie ter wereld. Ze treedt zo in de voetsporen van Ann Wauters en Emma Meesseman.

Afgelopen seizoen slaagde Indiana Fever er niet in zich voor de play-offs te plaatsen. Na 9 zeges en 25 nederlagen eindigde de club afgetekend op de zesde en laatste plaats in de Eastern Conference. In 2012 won Indiana de WNBA, in 2009 en 2015 was de club uit Indianapolis runner-up.

De Belgische point-guard baskette in het verleden voor Waregem, Namen en Sint-Katelijne-Waver. Bij die laatste club vertrok ze in 2014 om bij het Spaanse Cadi La Seu aan haar buitenlandse avontuur te beginnen. Vervolgens maakte de basketspeelster tussenstops bij het Franse Nice (2015-2016), het Poolse Wisla Krakau (2016-2017). Afgelopen seizoen werd ze met Hatay vicekampioen in Turkije.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Hind Ben Abdelkader, WNBA, Indiana Feaver

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni