© Little Shao/Red Bull Content Pool | De 20-jarige Maxime Blieck, of b-girl Madmax

Brusselse Maxime Blieck is eerste Belgische ooit in wereldfinale breakdance

KVDP
© BRUZZ
14/11/2020

B-girl Maxime Blieck neemt op 28 november deel aan de finale van Red Bull BC One, de grootste breakdance-competitie ter wereld. De Brusselse is de eerste Belgische ooit in een wereldfinale breakdance.

De wereldfinale van de Red Bull BC One vindt plaats op 28 november in Salzburg. De Brusselse breakdancer Maxime ‘Madmax’ Blieck is een van de zestien finalisten en mag als eerste Belgische ‘b-girl’ meedingen naar de wereldtitel.

“Red Bull BC One is in de breaking community het meest prestigieuze event, dus het is voor mij een grote eer om België daar te mogen vertegenwoordigen”, blikt de 20-jarige breakdancer vooruit in een persbericht. “En dan ben ik ook nog eens de eerste Belg ooit die dat mag doen!”

Olympische Spelen 2024

Vorige maand won Blieck nog de Red Bull BC One E-battle, een online breakdancecompetitie met 800 dansers uit 105 landen. Dankzij haar zege is de 20-jarige ‘b-girl’ nu al zeker van een plek in de wereldfinale van 2021.

‘B-girl Madmax’ maakt ook deel uit van het olympische breakdance-team van Sport Vlaanderen, en hoopt in 2024 deel te nemen aan de spelen in Parijs. Breakdance wordt dan voor het eerst een olympische sport, naast muurklimmen en skaten. “Maxime is ons speerpunt. Ze werkt keihard, traint elke dag en sleepte de laatste tijd de ene na de andere overwinning in de wacht”, reageert de coach van het olympisch team Admir Mirena. “Met haar plek in de wereldfinale van Red Bull BC One schrijft ze echt geschiedenis.”

Bekijk hier de deelname van Maxime Blieck aan de BC One E-battle vanuit de Ravensteingalerij

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, breakdance

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni