Parlementslid Eric Tomas

Burgemeester Tomas: 'Niet zeker dat RSCA in Anderlecht blijft'

© brusselnieuws.be
25/09/2015

De burgemeester van Anderlecht, Eric Tomas (PS), is op de hoogte gebracht van de plannen van voetbalclub Anderlecht. Toch is Tomas is niet zeker dat voetbalclub Anderlecht hiermee voor de uitbreiding van het bestaande Constant Van den Stockstadion gaat. "Het is niet de eerste keer dat het standpunt van RSCAnderlecht wisselt."

"Ik ben op de hoogte van de beslissing van de raad van bestuur", zegt burgemeester Tomas aan onze redactie. "Wij hebben er in tussentijd alles aan gedaan om de club hier te houden."

Afgelopen zomer gaf het schepencollege in Anderlecht nog groen licht voor een uitbreiding van het Constant Vanden Stockstadion. Daardoor is het mogelijk om het stadion uit te breiden naar 30.000 zitjes, bijna 9.000 plaatsen meer dan nu.

Toch leek het toen onwaarschijnlijk dat de club in het Astridpark zou blijven, want RSCA had volop ingetekend op het nationale stadion op Parking C in Grimbergen.

Deze demarche betekent niet noodzakelijk dat RSCA in Anderlecht blijft. "We zijn nog voorzichtig. De club is al vaker van ja naar nee geschipperd, we zullen zien", zegt Tomas, die nog geen concrete afspraken heeft om binnenkort weer met de club samen te zitten.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Eurostadion

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni