Recordaantal deelnemers aan start BXL Tour: verkeershinder verwacht

RV
© Belga - BRUZZ
18/06/2023

Vandaag, zondag, gaat de 7e editie van de BXL TOUR van start op het Paleizenplein, met ruim 6.000 deelnemers. Het is de enige amateurwedstrijd op een volledig afgesloten parcours in de straten van Brussel. Heel wat straten in en rond het centrum zijn afgesloten. De organisatie raadt sterk af om vandaag met de wagen door de hoofdstad te rijden.

Dit jaar heeft een recordaantal deelnemers zich ingeschreven: met meer dan 6000 deelnemers is de koers dan ook helemaal uitverkocht. Vorig jaar waren er 4000 deelnemers, waarna de organisatie dit jaar besloot om de capaciteit te verhogen.

De Belliardstraat en -tunnel, de Lambermontlaan, Vorstlaan, Generaal Jacqueslaan, A. Reyerslaan, Koninklijk Parklaan, Madridlaan, Miramarstraat, Esplanade, Tervurenlaan en de Van Preatlaan zijn zondag dicht van 7 uur tot 13 uur. Ook de A12 is afgesloten vanaf de afrit Strombeek-Bever richting het centrum, net als de afrit 7A op de Brusselse buitenring richting Vilvoorde. De tunnels van de kleine ring blijven wel toegankelijk.

Het Paleizenplein, waar het startschot wordt gegeven, is niet toegankelijk voor verkeer tot en met 14 uur.

De Eeuwfeestlaan tussen het Belgiëplein en het Atomiumplein zal nog tot 22 uur in beide richtingen afgesloten zijn. De Hertogstraat is dicht vanaf zondag 5 uur.

Een kaart met het volledige parcours van de amateurwedstrijd van veertig kilometer door Brussel is beschikbaar op www.bxltour.be/plan-dynamique.

b2005425-2023-06-18091502-plan-bxltour-2023pdf.png

Ook de laatste etappe van de Baloise Belgium Tour vertrekt en finisht zondag aan het Brusselse Atomium.

De straten van het parcours worden weer opengesteld nadat de laatste deelnemers en de bezemwagen zijn gepasseerd. Dat zal voor sommige wegen al voor 13 uur zijn.

Parkeren is verboden langs alle wegen van het traject. De organisatie waarschuwt dat voertuigen in overtreding zullen worden weggesleept.

Er worden tal van omleidingen ingesteld om de weggebruikers zo vlot mogelijk weg te leiden van het evenement. De organisatie van de Baloise Belgium Tour raadt toeschouwers aan te parkeren op parking C, al is die tot 13u niet bereikbaar via één afrit van de buitenring.

Wie met de wagen naar een van de wielerwedstrijden komt, gebruikt volgens de organisaties het best de verkeersapp Waze.

Beelden: Tom Coninx.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni