BXL Tour legt lat hoger voor ervaren fietsers

© Belga
07/05/2018

De organisatie van de fietswedstrijd BXL Tour heeft besloten om het initiële parcours van 28 km uit te breiden naar 40 km. Op die manier moet het parcours meer uitdaging bieden aan de ervaren fietsers.

Na de voorstelling van het parcours stootte de organisatie hier en daar op reacties die de zwaarte van het parcours in twijfel trokken door de korte lengte van 28 km. Om tegemoet te komen aan de ervaren fietser legt het de lat nu hoger met 12 km extra parcours door voor het verkeer afgesloten straten.

De Stad Brussel, de organisatoren en de bevoegde instanties kregen zo zelf de uitdaging om het parcours langer te maken en tegelijkertijd de mobiliteit in het centrum te waarborgen.

Zoals gepland starten de snelste fietsers nog altijd als eerste om 10 uur stipt op het Paleizenplein. Zij worden nadien gevolgd door telkens nieuwe startgroepen volgens afnemende gemiddelde snelheid.

De grote verandering in het verlengde traject bevindt zich in de eindfase van het parcours. Bij aankomst aan de Van Praetbrug maken de renners nu een lange lus via de Vilvoordelaan tot aan de Budasteenweg en terug.

Op dat brede, vlakke stuk zullen de snelle mannen hun beste beentje kunnen voorzetten. Nadien volgt er nog wat sightseeing langs het Kasteel van Laken en de Koninklijke serres om dan de laatste rechte lijn in te zetten naar de aankomst aan het Atomium.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, BXL Tour

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni