Tweede editie BXL Tour volgt parcours Tour de France

bxl_tour_finish.jpeg
© BRUZZ
| De aankomst van de eerste editie van de BXL Tour in 2017.

De tweede uitgave van de wielerkoers voor amateurs in Brussel zal plaatsvinden op 17 juni. Het parcours is bijna exact hetzelfde als dat van de tijdrit in de Tour de France van volgend jaar. De wielerwedstrijd zal 28 kilometer lang zijn.

Op 17 juni rijden de wieleramateurs 28 kilometer door Brussel, langs verschillende Brusselse gemeenten. Het parcours is bijna exact zoals het tijdritparcours van de Ronde van Frankrijk een jaar later. "Enkel op de Generaal Jacqueslaan zitten we met een probleem. Het gewest zal in juni nog niet klaar zijn met de werkzaamheden daar. Ze pesten ons al eens graag hé", aldus Brussels schepen van Sport Alain Courtois.

Verkeerschaos 

Vorig jaar zorgde de Brusselse wielerwedstrijd nog voor verkeerschaos. "Maar dat zal nu niet gebeuren", zeggen Brusselse schepenen Alain Courtois en Els Ampe in koor. "We zullen beter communiceren, ook met de politiezones. Weken op voorhand zullen de reclamepanelen in de stad ook gebruikt worden om de BXL Tour aan te kondigen en te waarschuwen voor verkeersproblemen."

parcours bxl tour
Het parcours van de tweede editie van de BXL Tour.

De organisatie laat 5.000 fietsers toe op het parcours, om het evenement zo goed mogelijk onder controle te houden. "We gaan zelfs begeleiding krijgen van de bekende rode Skoda-auto's van de Tour de France", zegt een trotse Courtois. "Iedereen is welkom en er zullen ook weer workshops en activiteiten zijn in het startdorp aan het Paleizenplein."

Touretappe in '19

In 2019 zullen twee ritten van de Tour de France starten en arriveren in Brussel. Op zondag 7 juli zal de tijdrit afgewerkt worden. "We bespreken nu volop met de organisatie van de Tour (A.S.O.) of we het parcours in de voormiddag kunnen opstellen voor kinderen, junioren en amateurs", zegt Courtois.

De schepen van Sport besloot met de woorden die hij al enkele weken repeteert: "Zeg nu nog eens dat de fiets niet welkom is in Brussel."

Inschrijven voor de BXL Tour op 17 juni kost tien of vijftien euro en kan via de website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?