BXL Tour wordt met enkele maanden uitgesteld

© Twitter

De BXL Tour, de wielerwedstrijd van veertig kilometer in de straten van Brussel, wordt uitgesteld tot 13 september. Dat maakte de Stad Brussel zondag bekend in een persbericht. De hoofdstad wijt het uitstel aan de "huidige gezondheidscontext en de regels die daarrond gelden". Oorspronkelijk was het evenement voorzien voor vorige week zondag, op 14 juni.

"De huidige situatie heeft de Stad Brussel ertoe aangezet om de vierde editie van dit leuke sportieve evenement met enkele maanden uit te stellen", legde de Stad Brussel uit.

"Sinds vier jaar is de BXL Tour een niet te missen evenement voor Brusselse fietsers, en deze editie zal geen uitzondering op de regel zijn. We willen het natuurlijk gezellig houden, met inachtneming van de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen. Nog meer dan anders biedt dit gebeuren ook een kans om de zachte mobiliteit aan te moedigen, en om ons de stad opnieuw toe te eigenen", onderstreepte Delphine Houba, Schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen.

Overrompelde winkels

Benoit Hellings, Schepen van Klimaat en Sport, voegt eraan toe: "Een van de dingen die duidelijk naar voren zijn gekomen tijdens de lockdown is het belang van de fiets in onze steden. De fietswinkels werden overrompeld. De fiets wordt het transportmiddel bij uitstek in postcoronasteden. Meer dan ooit is het essentieel om sportwedstrijden en evenementen rond de fiets zo toegankelijk mogelijk te maken voor een zo groot mogelijk publiek. In die zin ben ik blij dat BXL Tour dit jaar toch kan doorgaan, ook al is het met een kleine vertraging."

Deelnemers die zich al hadden ingeschreven, maar niet kunnen deelnemen op 13 september, zullen volledig terugbetaald worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?