Honderden fietsers aan de start van BXL Tour

© Twitter
| In de aanloop van de tourstart doorkruisen honderden fietsers de straten van Brussel

Honderden fietsers zijn zondagochtend aan het Paleizenplein van start gegaan in de derde editie van de BXL Tour. De wedstrijd van 40 kilometer doorkruist verschillende gemeenten in de hoofdstad en zal rond 14 uur aflopen aan Dikke Linde, nabij het Atomium in Laken. Verschillende verkeersassen zijn tijdens het evenement afgesloten.

In de aanloop naar de Tourstart in Brussel begin juli, staat de BXL Tour in het teken van de Ronde van Frankrijk. Het parcours is deels gelijk aan dat van ploegentijdrit van de Tour op 7 juli, daags na de openingsetappe. En wielerlegende Eddy Merckx zelve gaf om 9.30 uur het startsein voor de "Masters"-wedstrijd (60km) en een uurtje later voor de "Cyclo"-categorie (40 km). De Kannibaal won 50 jaar geleden zijn eerste van vijf Rondes.

De deelnemers konden vanaf 8.30 uur terecht in het Park van Brussel, tegenover het Koninklijk paleis, voor een ontbijt. Bij de aankomst in Laken zijn verschillende activiteiten voorzien, onder meer rond fietsherstellingen of het personaliseren van de fiets. Het grote publiek kan er ook de elektrische step uitproberen of een tentoonstelling van fietsen in bamboe bezoeken. Tijdens de BXL Tour wordt dit jaar het Belgische Kampioenschap "Amateurs & Masters" gereden. Eddy Merckx zal in Laken de trofee├źn uitdelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?