Brusselse verkeersassen zondag afgesloten voor wielerwedstrijd BXL Tour

De derde editie van BXL Tour zorgt zondag 16 juni mogelijk voor de nodige verkeershinder. De 40 kilometer lange wielerwedstrijd trekt van het Paleizenplein in hartje Brussel naar de Dikkelindenlaan in de buurt van het Atomium, en daarom worden verschillende verkeersassen een tijdlang afgesloten.

Het parcours is nagenoeg hetzelfde als dat van de tijdrit in de Tour de France op zondag 7 juli. Het Paleizenplein vormt de startplaats en wordt van 6 tot 13 uur volledig afgesloten voor het verkeer. Om de fietsers vrije baan te geven worden de Belliardstraat en -tunnel, de Tervurenlaan, de Vorstlaan, de Generaal Jacqueslaan, de Auguste Reyerslaan, de Lambermontlaan, de Van Praetlaan, de Koninklijke Parklaan, en de uitritten van de snelweg A12 richting Brussel van 8 tot 14 uur afgesloten voor het verkeer.

Politie: 'Liever geen auto'

De Tervurentunnel gaat ook toe, maar enkel in de richting van Tervuren en de Montgomerytunnel enkel in de richting van Reyers. Het Montgomery-rondpunt blijft open. De Eeuwfeestlaan aan het Atomium wordt op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni afgesloten.

Het eigenlijke parcours wordt enkel afgesloten op het moment van de doortocht van de renners en wordt na het passeren van de bezemwagen opnieuw opengesteld. De verkeersinfo kan in real time gevolgd worden via de Twitteraccount van de politie Brussel-Hoofdstad Elsene en het BXL Tour-parcours zal ook geïntegreerd worden in de applicaties van Waze en Google Maps. De organisatie raadt wel af om met de auto naar Brussel te komen en vraagt om het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook