BXL Tour zondag: tunnels afgesloten en trams omgeleid

© Brussel Mobiliteit
| Op deze kaart kan je zien waar je het parcours kan oversteken.
Updated: 16-06-2018 - 10:32

Op zondag 17 juni vindt de tweede editie van de Brusselse fietswedstrijd BXL Tour plaats. Het 40 kilometer lange parcours loopt volledig door de hoofdstad en dat maakt dat verschillende straten tussen 9 en 13.30 uur volledig afgesloten worden. Dat kan de nodige verkeershinder veroorzaken.

De fietswedstrijd start op het Paleizenplein en loopt over 40 kilometer Brusselse wegen naar de finish aan het Atomium. Het parcours is een voorproefje van de ploegentijdrit die uitgestippeld is voor de Grand Départ 2019 van de Tour de France in Brussel.

Paleizen tot Atomium

De BXL Tour gaat om 10 uur van start met de categorie Master, waarna de fietsliefhebbers in verschillende golven, op basis van gemiddelde snelheid, van start gaan.

De wedstrijd loopt niet door de Brusselse Vijfhoek, maar andere belangrijke straten zoals de Belliardstraat, de Tervurenlaan, de Vorstlaan, Ter Kamerenbos, de Reyerslaan, het Meiserplein, de Budabrug, de Van Praetlaan en de omgeving van het Atomium worden van 9 tot 13.30 uur verkeersvrij gemaakt.

Tunnels

De Troontunnel richting Belliardstraat, de Belliardtunnel richting Tervuren, de Jubelparktunnels en de Reyers-Meisertunnel richting Meiser worden eveneens afgesloten tijdens de BXL Tour. Bij de eerste editie veroorzaakte de fietswedstrijd heel wat verkeershinder.

Trams en bussen

Verschillende tram- en buslijnen zullen omgeleid worden, laat de MIVB weten. Onder meer trams 25, 62, 92 en 94 worden niet normaal bediend. Meer info op de website van de MIVB.

Strategische oversteekplaatsen

Wie toch met de auto door Brussel moet zondag, kan best de twitterpagina van Brussel Mobiliteit in het oog houden.

Daar is ook een kaart te zien met strategische oversteekplaatsen, voor wie het parcours moet doorkruisen.

(lees verder onder de afbeelding)

3.000

De inschrijvingen voor de BXL Tour zijn nog open tot zaterdagavond. Aan de eerste editie namen 3.000 fietsers deel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?