| Camille Laus komt in actie op de 400 meter in Gent.

Camille Laus snelt naar Belgische indoortitel op 400 meter

TDN
© BRUZZ - Belga
17/02/2020

Belgian Cheetah Camille Laus heeft zondag op het BK indooratletiek in Gent de 400 meter in een persoonlijk record van 53.11 gewonnen. De Brusselse loopster was zelf verbaasd door die prestatie, omdat het deze week op training niet vlotte.

Laus voelde zich een hele week vermoeid. "Waarschijnlijk door mijn harde trainingswerk. Om mijn slechte gevoel te vergeten, heb ik de hele week naar filmpjes gekeken van wedstrijden waarin ik me goed voelde om zo het juiste gevoel terug te vinden. En dat is gelukt. Zo zie je maar hoe belangrijk het mentale is", reageerde Laus na haar Belgische titel.

De mooie chrono bezorgt Laus vertrouwen. "Als ik zelfs na zo'n slechte week zo hard kan lopen, dat belooft. Maar het zal niet meer voor dit indoorseizoen zijn. Dit was mijn eerste en enige wedstrijd. Ik vind het nog altijd jammer dat het WK indoor is afgelast door het coronavirus, want ik had zin om daar met de Cheetahs te knallen."

Alles voor Tokio

Laus focust zich nu op een bomvolle en belangrijke sportzomer. Maandag staat er al een teambuilding gepland met de Belgian Cheetahs. Met de 4x400 meter is Laus al zeker van Tokio, maar de Brusselse loopster van RCB hoopt ook op een individuele deelname.

"Daar heb ik vandaag een eerste stap in gezet. Een BK levert best veel punten op. Nu wordt het kwestie van ook in de zomer aan de wedstrijden deel te nemen waar de meeste punten te rapen zijn. Ik geloof erin", aldus de 26-jarige vriendin van Kevin Borlée.

Nog Brussels eremetaal

Behalve Laus veroverde ook Camille Muls, van atletiekclub Excelsior, een gouden medaille op de 800 meter. RESC moest voorts ook vrede nemen met zilver in het polsstokspringen (Chloé Henry). Bij de mannen bezetten Dylan Caty (60m horden) en Corentin Campener (verspringen) de tweede plaats. RESC-atleten Asamti Badji (400m), Charles Niesen (60m) en Jonathan Guillaume (kogelstoten) pakten brons.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Sporting Flagey , Belgian Cheetahs , Camille Laus , BK indoor Gent , 400 meter

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni