Cynthia Bolingo stelt Belgisch record op 400 meter indoor scherper

© Photo News

Cynthia Bolingo verbeterde zondag op het BK atletiek indoor in Gent het Belgische record op de 400 meter. De 26-jarige Brusselse snelde in 52.70 naar de Belgische titel. Met die chrono verpulverde ze niet alleen haar eigen besttijd (54.11), maar ook het 35 jaar oude Belgische record van Régine Berg (53.13).

Het Belgische record op de 400 meter indoor stond al bijna 35 jaar op naam van Berg, die op 3 maart 1984 in het Zweedse Göteborg 53.13 op de tabellen zette. Bolingo gaat daar bijna een halve seconde onder. Met 52.70 plaatst de Belgian Cheetah zich ook voor het EK in Glasgow later dit jaar. De EK-limiet bedroeg 52.84.

"Ik wist dat ik hier met goede benen aan de start stond. Vorige week had ik last van griep, waardoor ik de IFAM indoor meeting in Gent liet schieten. We hebben dan maar getraind in functie van dit BK", reageerde Bolingo. "Ik heb veel progressie gemaakt, maar het Belgisch record was zeker geen doel. Het is wel een aangename verrassing."

Bolingo is sinds 15 december 2013 ook houder van het Belgisch record indoor op de 300 meter (37.69).

EK-limiet voor Kevin Borlée

Kevin Borlée veroverde zondag de nationale titel op de 400 meter indoor en haalde zo de limiet voor het EK in Glasgow. Met zijn chrono van 46.69 bleef hij vier honderdsten onder het vereiste minimum van de Belgische federatie.

"Of ik individueel in actie zal komen in Glasgow, moeten we nog bespreken. Indien wel, zal het zijn om al enkele wedstrijden in de benen te hebben voor de 4x400", reageerde Kevin Borlée. "Om eerlijk te zijn, was ik zelfs niet zeker om dat ik hier in Gent zou starten. Ik heb deelgenomen om al enkele wedstrijden op mijn conto te hebben. En ik heb nog marge. Het doel is om deze zomer snel te lopen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?