Chouchi strandt in achtste finales op WK judo

Sami Chouchi (archiefbeeld).

Het wereldkampioenschap judo zit er al op voor Brusselaar Sami Chouchi. De Europese vicekampioen van 2018 verloor in de categorie tot 81 kilogram met ippon van een Georgiër in de achtste finales.

Chouchi vloerde in Tokio achtereenvolgens Abdullah Alkhuzam Koeweit uit Koeweit (IJF 171), met ippon, de Italiaan Christian Parlati (IJF 25), ook met ippon, en de Puertoricaan Adrian Gandia (IJF 55) met waza-ari.

In de achtste finales nam de Brusselaar, negentiende van de wereld in zijn gewichtsklasse, het op tegen de Georgiër Luka Maisuradze (IJF 29). Die bleek een maatje te groot, waardoor zijn toernooi er al op zit.

Olympische deelname in gevaar

Chouchi beleeft een seizoen om snel te vergeten. Vorig jaar greep de 26-jarige judoka in Tel Aviv nipt naast de Europese titel, maar nadien bleef de bevestiging uit. Het ziet er dan ook niet goed uit voor de Olympische Spelen van Tokio volgend jaar.

Chouchi ligt in de weegschaal met Matthias Casse voor slechts één olympisch ticket. Casse, de regerend Europees kampioen, slaagde erin zich te plaatsen voor de halve finales van het WK. Daarin neemt de 22-jarige Antwerpenaar het op tegen de Iraanse titelverdediger Saeid Mollaei.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?