Christian Rits nieuwe coach RWDM: 'Geen seconde getwijfeld'

© RWDM47

Voetbalclub RWDM heeft een nieuwe trainer: Christian Rits. Hij volgt Danny Ost op, die gisteren ontslagen werd. Rits is een Brusselaar en kent het Edmond Machtensstadion al goed. ‘Als ik er niet in geloofde, zou ik er niet aan beginnen.’

Christian Rits zit zaterdagavond voor het eerst op de bank langs het veld, tijdens de verplaatsing van RWDM naar Halle. Donderdagavond geeft hij zijn eerste training. Rits komt over van derde provincialer Asse.

Rits is een oude bekende voor RWDM. In 2011 was hij was al trainer bij FC Brussels, de voorganger van RWDM. Daarnaast werkte hij jarenlang samen met Thierry Dailly, sportief manager bij RWDM. Enkele jaren geleden loodsten ze samen KSKL Ternat van de provinciale reeksen tot in derde klasse.

“Ik heb geen seconde getwijfeld”, vertelt een enthousiaste Rits aan FM Brussel. “Als je ziet wat de terugkeer van die club op amper een paar maanden tijd teweeg heeft gebracht, dan zou je gek moeten zijn om hierover te twijfelen.”

'Groepssfeer versterken'
De nieuwe trainer heeft het volste vertrouwen in zijn opdracht: “Als ik schrik zou hebben, zou ik het niet doen, want dat heeft geen zin. Dan kon ik beter bij mijn club in derde provinciale blijven, waar er nauwelijks druk is."

Rits twijfelt er niet aan dat hij de ploeg terug op de rails kan krijgen: “Het belangrijkste voor mij is om de spelers opnieuw met de goede mentaliteit en zonder schrik op het veld te krijgen. Het werk is de komende dagen vooral mentaal. Ik twijfel er niet aan dat de spelers de kwaliteiten hebben om mee te kunnen in vierde klasse, maar we moeten vooral de groepssfeer versterken”, aldus de coach.

Danny Ost
Woensdag ontsloeg RWDM Danny Ost vanwege de tegenvallende resultaten. RWDM mikt op de top-3 in vierde klasse, zeker nadat de club tijdens de winterstop enkele versterkingen aantrok, maar in de eerste drie wedstrijden van 2016 pakte RWDM slechts één punt.

Rits is goed bevriend met Ost: “Ik ken hem al meer dan 45 jaar. Ik heb een enorm respect voor hem.”

“Het doet me natuurlijk geen plezier dat ik hem moet vervangen, maar als ik het niet doe, doet iemand anders het wel. Hij heeft me gezegd dat hij liever heeft dat ik het doe en niet iemand anders. Dat doet me plezier,” aldus Rits.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?