| De Brusselse triatlete verloor teveel tijd op het leiderstrio en maakte dat in het lopen niet meer goed.

Claire Michel grijpt op EK triatlon net naast podium

10/08/2018

Claire Michel is donderdag op de vijfde plaats geëindigd in de triatlon bij de vrouwen op de Europese kampioenschappen in het Schotse Glasgow. "Op zich is het een goed resultaat, maar ik had zo graag op het podium gestaan", reageerde de Brusselse triatlete.

Na 1.500m zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen finishte Michel in 2u02:06, wat haar net als vorig jaar een vijfde plaats opleverde. Deze keer was ze 2 minuten 53 seconden trager dan de Zwitserse Nicola Spirig, die haar zesde Europese titel mocht vieren.

Michel moest in de sprint voor de vierde plaats de duimen leggen voor de Duitse Lindemann, maar op dat moment was het podium al gaan vliegen. Ze kwam als twintigste uit het water en vond tijdens het fietsen de aansluiting met een achtervolgende groep.

"In dat peloton nam niemand echt het voortouw om de achtervolging in te zetten", analyseerde de Brusselse. Na 40 kilometer fietsen bedroeg de achterstand op het leidersduo meer dan 3 minuten. "Tijdens het lopen nam ik zelf initiatief, maar kreeg ik plots krampen. Jammer, ik had zo graag op het podium gestaan."