| Claire Michel (rechts) veroverde in 2018 brons op de gemengde estafette, ook een olympisch nummer.

Triatlete Claire Michel zeker van ticket voor Olympische Spelen

© Belga
21/05/2021

De gemengde Belgische aflossingsploeg triatlon, met daarbij Brusselaar Claire Michel, heeft zich in Lissabon verzekerd van een olympisch ticket. Op het EK in Glasgow in 2018 veroverde dit kwartet een bronzen medaille.

Claire Michel, Jelle Geens, Valérie Barthelemy en Marten Van Riel haalden het voor hun concurrenten uit Italië en Zwitserland. Die drie landen mogen naar Tokio samen met de top zeven van de wereld, die afwezig was in Lissabon.

Van Riel maakt het af

De Belgian Hammers moesten elk 300 meter zwemmen, 7,2 km fietsen en 1,8 km lopen. Ze finishten in 1u23'58", met 50 seconden voorsprong op Italië en Zwitserland (allebei dezelfde tijd). Claire Michel opende voor de Belgen en gaf in vierde positie de taak door aan Jelle Geens, op dertien seconden van leiders Italië en Denemarken.

Geens moest na het zwemmen twee plaatsen inleveren, terwijl voorin Denemarken, Italië en Zwitserland het initiatief namen. De Limburger maakte in het lopen samen met de Noor Kristian Blumenfelt bijna twintig seconden goed op de koplopers. Daarna slaagde Valérie Barthelemy erin de aansluiting te maken na het zwemmen.

Er ontstond in het fietsen een kopgroep van vijf, waaruit de Zwitserse Nicola Spirig versnelde tijdens het lopen. Achter de olympisch kampioene van Londen gaf Barthelemy in tweede positie door aan Marten Van Riel. Die maakte een achterstand van negen seconden goed en reed als leider uit het fietspark. Daarna bouwde hij zijn voorsprong stelselmatig uit.

Michel, Barthelemy, Geens en Van Riel, vorige week allemaal top 15 in de slotmanche van de World Triathlon Series in Yokohama, zijn ook individueel bijna zeker van deelname aan de Spelen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni