| Claudio Caçapa (midden) krijgt versterking van Igor De Camargo (rechts) en Anderson (links).

Claudio Caçapa volgt Vincent Euvrard op als trainer RWDM, De Camargo wordt assistent

JP
© BRUZZ
25/07/2023

Terwijl de aankondiging van het ontslag van Vincent Euvrard insloeg als een bom, heeft de RWDM al een vervanger: het is Claudio Caçapa. Hij krijgt versterking van Igor De Camargo en Anderson Luiz dos Santos Valinas.

Claudio Caçapa werd op 1 juli 2023 door RWDM-eigenaar John Textor benoemd tot interim-trainer van de Braziliaanse club Botafogo. Nu vraagt Textor hem om naar Molenbeek te komen. De coach krijgt versterking van Igor De Camargo en Anderson Luiz dos Santos Valiñas. Dat bevestigt RWDM in een persbericht.

"Met een solide achtergrond in het Europese voetbal als voormalig speler, maar ook als assistent-manager bij OL, beschikt RWDM's nieuwe T1 ook over diepgaande kennis van twee clubs die eigendom zijn van Eagle Football Holdings," laat de club weten. Dat sluit aan bij John Textors visie om “een sterke relatie tussen de verschillende clubs op te bouwen”.

Het trio neemt het stokje over van de personen die vertrokken zijn in het kielzog van coach Vincent Euvrard. Anderson Luiz dos Santos Valiñas speelde eerder bij Clube Atlético Mineiro (Brazilië), Vitória Sport Clube (Portugal) en Seongnam IC (Zuid-Korea). Trainer Caçapa heeft veel vertrouwen in hem. "Hij brengt een schat aan expertise mee naar de club, vooral op het gebied van de ontwikkeling van jong talent," klinkt het.

Ook Igor De Camargo zal een toegevoegde waarde zijn voor de sportieve staf dankzij zijn kennis van RWDM, waar hij zijn professionele debuut maakte om er vervolgens ook zijn spelerscarrière te beëindigen in mei 2022.

Maandagavond raakte bekend dat de contracten van de sportieve staf van de A-kern, waaronder dat van coach Euvrard, worden beëindigd. Een dag later zijn de opvolgers al bekend gemaakt. De naam van de nieuwe keeperstrainer zal op een later tijdstip worden bevestigd. Coach Gianni Chiffi en videoanalist Arthur Snoeks zullen hun huidige functie blijven uitoefenen in samenwerking met de nieuwe stafleden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni