| John Textor, eigenaar en intussen ook voorzitter van RWDM.

RWDM ontslaat coach Vincent Euvrard en bijna volledige sportieve staf

JP
© BRUZZ
25/07/2023
Updated: 25/07/2023 12.00u

RWDM kondigt een drastische verandering aan in de sportieve personeelsbezetting van de club. De contracten van de leden van de sportieve staf van de A-kern, waaronder dat van coach Vincent Euvrard, worden beëindigd. RWDM-eigenaar John Textor zou deze dinsdag al nieuwe namen aankondigen.

Deze beslissing komt na een periode van reflectie en evaluatie van de prestaties van het team, laat RWDM-voorztitter John Textor weten via een persbericht. Vincent Euvrard, die als coach leiding gaf aan het team toen ze promoveerden naar de Belgische eerste klasse tijdens het seizoen 22/23, wordt bedankt voor zijn toewijding en leiderschap.

Wat er precies aan de basis ligt van die beslissing is nog onduidelijk. Waarnemers houden het voorlopig op een verschil in visie. Euvrard zou niet willen toegeven aan de druk van Textor om zomaar spelers op te stellen van de andere clubs van Textor.

"Eagle Football (de investeringsgroep van Textor, red.) besliste om de samenwerking te beëindigen omwille van een verschillende visie," zegt Vincent Euvrard daar zelf over. "Het was een eer om mede-auteur te zijn van een prachtig hoofdstuk bij deze historische club," gaat hij verder. "Na drie intense jaren zeg ik tot ziens tegen jullie allemaal. Maar die vier magische letters en alle herinneringen zitten voor altijd in mijn hart."

Technische staf

Naast Vincent Euvrard zullen ook Jonathan Alves, Fred Stilmant en Thierry Berghmans de club verlaten. RWDM-voorzitter John Textor bedankt hen voor hun waardevolle bijdrage aan de club. Het nieuws volgt niet lang nadat Textor besliste om om afscheid te nemen van voorzitter Thierry Dailly, de man die RWDM de afgelopen tien jaar terug naar de top bracht.

Die keuze wordt enkele dagen voor de Jupiler Pro League aangekondigd. Textor benadrukt dat het "de bedoeling is om een basis te leggen voor consistent succes, niet alleen in de eerste klasse, maar ook op Europees niveau."

Gelijke kansen

“Net zoals we vaak zeggen dat we spelers werven met een profiel dat overeenkomt met onze visie op succes, is het belangrijk dat we teamleiderschap op dezelfde manier benaderen”, zegt Textor. "Onze belangrijkste overtuiging is dat samenwerking, regionaal en wereldwijd, tussen onze clubs en onze gemeenschappen, de kern vormt van onze concurrentiestrategie," verklaart hij. De langetermijnvisie van RWDM is om kampioenschappen voor Brussel te behalen en daarvoor zijn "een positieve omgeving, gelijke kansen voor spelers en perfecte harmonie op alle niveaus van de organisatie" volgens hem cruciaal.

De club zal nu verder bouwen aan de basis voor de eerste klasse. Textor laat weten dat hij binnenkort zal aankondigen welke vervangende personeelsleden hij zal aanwerven. Ook zal de komende weken meer nieuws volgen over eventuele nieuwe spelers voor het team.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni