John Textor, eigenaar van RWDM tijdens de viering van de promotie naar eerste klasse op 13 mei 2023
© Belgaimage | John Textor, eigenaar van RWDM tijdens de viering van de promotie naar eerste klasse op 13 mei 2023.

RWDM-eigenaar over redenen ontslag voorzitter: 'Verduistering en gewelddadig gedrag'

RV
© BRUZZ
31/05/2023

John Textor, de eigenaar van voetbalclub RWDM, is woensdagavond naar buiten gekomen met een statement over de redenen voor het ontslag van de voorzitter, Thierry Dailly. Dat ontslag kondigde Textor eerder op de dag aan. De aangehaalde redenen zijn niet min: hij spreekt onder andere over 'verduistering van clubfondsen en gewelddadig, intimiderend gedrag'. Textor kondigt ook aan dat hij zelf het voorzitterschap opneemt.

Woensdagochtend kwam het nieuws naar buiten dat de Amerikaanse investeerder John Textor besloten had om afscheid te nemen van voorzitter Thierry Dailly, de man die RWDM de afgelopen tien jaar terug naar de top bracht. Naar de redenen bleef het gissen, tot later op de dag. In een lang persbericht dat op de website van de club werd gepubliceerd, uit John Textor ernstige beschuldigingen tegen Thierry Dailly.

"Het is met een zwaar gemoed dat ik enkele ernstige problemen aan de orde moet stellen die zijn gebleken sinds ik het roer heb overgenomen en die gisteren hebben geleid tot de beëindiging van het mandaat van de heer Dailly als voorzitter van de Raad van Bestuur", zegt Textor.

'Gewelddadig en intimiderend gedrag'

Hij vat de redenen voor het ontslag van Dailly uit al zijn functies bij de club samen in vier punten: "De verduistering van clubfondsen, misbruik van zijn zakelijke bevoegdheid en verstoring van het bedrijfsbestuur, gewelddadig en intimiderend gedrag, resulterend in een toxische werkplek, en ten slotte acties en verklaringen die niet stroken met de waarden die wij als moderne voetbalclub in Brussel hoog in het vaandel dragen."

"Wij zijn ervan overtuigd dat deze verandering van leiderschap een omgeving zal bevorderen die in overeenstemming is met onze gedeelde waarden. Door een krachtig en principieel bestuur in te stellen, willen we het vertrouwen herstellen en een nieuw tijdperk van succes in en buiten het veld inluiden", voegt Textor er nog aan toe.

Textor kondigt in zijn verklaring ook aan dat hij zelf de rol van voorzitter zal opnemen. Thierry Dailly was vandaag de hele dag niet te bereiken voor commentaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni