Philippe Close (PS), burgemeester Brussel-Stad

| Volgens Philippe Close zullen de ordediensten zich vooral richten op het Beursplein.

Close: ‘We zijn alert bij WK-matchen Marokko’

© BRUZZ
09/06/2018

Het WK voetbal belooft voor de politiediensten een bijzonder drukke periode te worden. Bij matchen van de Rode Duivels, maar ook die van het Marokkaanse elftal, staat de politie paraat.

Vorig jaar draaide de kwalificatie van Marokko voor het WK nog uit op rellen aan het Beursplein. Om te vermijden dat het nogmaals zo ver komt, zullen Brusselse politiediensten extra agenten in uniform én in burger inzetten tijdens matchen van het Noord-Afrikaanse elftal.

“Tijdens de wedstrijden van Marokko zullen we zeker alert zijn”, zegt Brussels burgemeester Philippe Close daarover aan Het Laatste Nieuws. “Hun (de politie, red.) aandacht zal in de eerste plaats gericht zijn op het Beursplein. Als er spontaan feest of geweld losbarst, is het daar.”

Het Brussels stadsbestuur kan bevestigen noch ontkrachten dat er naast Marokko nog andere landen op de ‘risicolijst’ van de politie staan.

Eerder raakte ook al bekend dat de Stad Brussel geen grote schermen zou plaatsen tijdens het WK. Enkel indien de Rode Duivels het tot de halve finale schoppen, kan er mogelijk een groot scherm in het Koning Boudewijnstadion komen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sport , wk 2018 , Philippe Close

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni