Burgemeester Philippe Close (PS)

Close wil bij RSCA ‘voetbal naar de Brusselse wijken brengen’

KH
© BRUZZ
14/01/2020

Brussels burgemeester Philippe Close (PS) wordt lid van de raad van bestuur van voetbalclub Anderlecht. Verrassend, maar geen toeval. Close is al jaren fan van de club en ziet ook een grote rol voor de club bij Brusselse jongeren. Dat het een en ander te maken zou hebben met een stadionproject van de club op Brussels grondgebied, wil hij niet gezegd hebben.

De toetreding van de Brusselse burgemeester tot de raad van bestuur van RSCA roept vooral één vraag op: waarom?

De omgeving van de burgemeester laat alvast weten dat hij altijd al een grote Anderlechtfan is geweest. “Hij gaat bijna naar elke thuismatch, heeft een abonnement dat hij zelf betaalt en zit dan in de tribune, niet bij de vip’s,” legt zijn woordvoerster Maité Van Rampelbergh uit. “Hij doet dit dan ook met veel plezier en gratis.”

Brussels stadion 'niet aan de orde'

De uitleg klinkt sympathiek, maar is er echt niet meer aan de hand? Betekent het lidmaatschap van Close bijvoorbeeld dat Anderlecht, na het mislukte Eurostadionproject, toch op een stadion broedt op het grondgebied van de Stad Brussel? De huidige locatie in het Astridpark heeft slechts beperkte uitbreidingsmogelijkheden en het is geen geheim dat voorzitter Marc Coucke graag een groter en vernieuwd stadion wil. Het kabinet van Close houdt die boot alvast af. “Dat is nu niet aan de orde,” klinkt het.

Close wil wel nog kwijt dat hij een belangrijke rol ziet voor voetbal bij de jongeren in de Brusselse wijken. “Voetbal leeft echt bij die jongeren, maar ze supporteren nu vaak voor buitenlandse ploegen,” zegt Van Rampelbergh. “Terwijl Anderlecht dé ploeg van Brussel is.”

Daarnaast benadrukt de burgemeester ook nog dat voetbalclub Anderlecht belangrijk is voor de uitstraling van Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sport , Philippe Close , RSCA

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni