| Casper Nielsen

Club Brugge neemt Casper Nielsen over van Union

© Belga
18/07/2022

Casper Nielsen zet zijn carrière verder bij Club Brugge. De 28-jarige Deen komt over van Union. Club Brugge maakte zijn komst maandag officieel bekend. Zondag hadden beide teams al aangegeven een princiepsakkoord te hebben bereikt.

Nielsen speelde de voorbije drie seizoenen voor Union. Nu volgt een transfer van de vicekampioen naar de landskampioen. Hij ondertekende in het Jan Breydelstadion een contract voor vier seizoenen.

Nielsen hielp Union mee aan de titel in 1B en de Brusselse club zette vervolgens haar elan verder in de Jupiler Pro League. De Deense middenvelder had een groot aandeel in de prestaties. Hij speelde het voorbije seizoen 39 van de 40 competitieduels en wist daarin zeven keer te scoren. Hij gaf ook zes assists.

Nielsen werd intussen ook Deens international en hoopt op een selectie voor het WK in Qatar komende winter (21 november-18 december). Bij Club Brugge moet hij de leemte opvullen die Mats Rits liet. Rits viel in de play-offs uit met een kruisbandletsel en staat mogelijk nog tot Nieuwjaar aan de zijlijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni