| Marc Coucke is niet alleen voorzitter van RSC Anderlecht, maar ook van de Pro League-competitie.

Competitiehervorming is prioriteit voor Coucke

© Belga
06/06/2018

Marc Coucke maakt als voorzitter van de Pro League een prioriteit van de competitiehervorming van de Jupiler Pro League en de Proximus League. Dat zei de voorzitter van RSCA dinsdag na de Algemene Vergadering van de Pro League.

Met 81 procent van de stemmen voor, 12 procent tegen en 7 procent onthoudingen haalde Coucke de tweederdemeerderheid probleemloos bij de eerste stemronde. "Ik ben heel tevreden, maar ook wat verrast. Ik sta toch symbool voor de grootste club van het land, maar kreeg ook de meerderheid van de kleine clubs achter me. Misschien speelt het in mijn voordeel dat ik zelf nog voorzitter was van een kleine club," reageerde Coucke, die de enige kandidaat was om Roger Vanden Stock op te volgen.

In een korte beleidsverklaring van 15 minuten, samengevat op een piepklein opgevouwen kladje, trok hij de laatste twijfelaars over de streep. Zijn voornaamste prioriteit als voorzitter wordt de competitiehervorming. Het huidige tv-contract loopt af in 2020, om de nieuwe onderhandelingen met de rechtenhouders in optimale omstandigheden te kunnen starten, moet er duidelijkheid zijn over het format.

"Voor het einde van het kalenderjaar had ik daar graag meer duidelijkheid over gehad. Er zal een werkgroep opgericht worden om een formule uit te zoeken die door zoveel mogelijk clubs gedragen wordt," zei Coucke. De werkgroep zal "zo snel mogelijk" opgericht worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Marc Coucke

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni