| De trainingen bij Anderlecht werden donderdag, in kleine groepjes, hervat.

Controle op naleving coronamaatregelen bij training Anderlecht

© Belga
16/04/2020

Het Toezicht op het Welzijn op het Werk heeft donderdagochtend een inspectie uitgevoerd in het oefencentrum van voetbalclub Anderlecht. Doel was om na te gaan of de Brusselse club de maatregelen die gelden om de verspreiding van het coronavirus af te stoppen, opvolgt. Het Arbeidsauditoraat van Brussel bevestigde aan Belga dat er geen inbreuken vastgesteld werden.

De spelers van Anderlecht die het wensen, krijgen sinds maandag opnieuw de kans in het oefencentrum van Neerpede aan hun conditie te werken. Paars-wit benadrukte hierbij steeds dat het de coronamaatregelen strikt naleeft. De trainingen, die individueel of in kleine groepjes plaatsvinden, zijn niet verplicht. De club wil vooral een oplossing bieden aan de spelers voor wie het thuis niet evident is de conditie te onderhouden.

"RSC Anderlecht is een onderneming met de profspelers als werknemers", reageerde Fabrizio Antioco, woordvoerder bij het Arbeidsauditoraat van Brussel. "De regels die voor andere ondernemingen gelden, zijn dus ook voor de club van kracht. De voetballers mogen hun activiteiten enkel uitoefenen als ze de gezondheidsvoorschriften strikt opvolgen. We controleren de club dus op dezelfde manier als elders."

De Brusselaars leverden een perfect rapport af. "De maatregelen zijn correct opgevolgd", vervolgde Antioco. "Anderlecht zette bovendien een plan op papier waar de club duidelijk uitlegt welke richtlijnen de spelers en technische staf krijgen. RSCA zal ons ook video's opsturen om de manier te laten zien waarop de spelers trainen, met zo min mogelijk fysiek contact. Er zijn onder meer lijnen op het veld getrokken om de social distancing te garanderen."

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel, Sport, Samenleving, Sporting Flagey, corona, coronavirus, coronacrisis, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni