De spelers van RWDM tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge NXT op 20 augustus 2020

| De spelers van RWDM tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge NXT op 20 augustus 2020.

Corona legt ook wedstrijd tussen RWDM en Lierse lam

GR
© Belga - BRUZZ
23/10/2020

Het competitieduel in 1B tussen RWDM en Lierse Kempenzonen van zaterdag wordt uitgesteld, zo bevestigt de Pro League en RWDM-voorzitter Thierry Dailly aan BRUZZ. "Zeventien weken lang was er geen miserie, maar nu hebben we het vlaggen. Met al die bénévoles die ons elk weekend helpen, kunnen we geen enkel risico nemen." Een nieuwe datum voor de wedstrijd is er nog niet.

"Het is de laatste tijd niet gemakkelijk geweest. Toch zijn we erin geslaagd om de laatste 17 weken door niemand een positieve test te laten afleggen. Maar nu hebben we het ook vlaggen," zegt RWDM-voorzitter Thierry Dailly. "Met al die bénévoles die bij ons aan de slag zijn, konden we geen enkel risico nemen. En daarom is de wedstrijd uitgesteld. Ook de jeugdacademie is door het virus een week dicht geweest."

In totaal raakten bij de staf en de spelers de afgelopen week zo'n 20 personen besmet met het coronavirus. Nu er ook 7 spelers of meer corona hebben opgelopen, kon RWDM ook officieel aanvragen om de wedstrijd van zaterdagavond tegen Lierse Kempenzonen te annuleren.

Zelf kwam Dailly al in april in aanraking met het virus. "Gelukkig heb ik nu van die stoffen in mijn bloed die mij beschermen tegen een nieuwe besmetting." Door het coronavirus werden ook al drie matchen van dit weekend in 1A uitgesteld. Het gaat om Charleroi - Waasland-Beveren, Cercle Brugge - Moeskroen en Eupen - KV Mechelen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Sporting Flagey , RWDM , lierse kempenzonen , besmettingen coronavirus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni