Coucke: 'Een club is altijd beter af met zijn eigen stadion'

VT
© Belga
22/12/2017

Door de snelheid waarmee het overnamedossier van RSC Anderlecht behandeld moest worden, heeft Marc Coucke naar eigen zeggen nog niet veel tijd gehad om het stadiondossier van de Belgische recordkampioen te bekijken. Maar tijdens de persconferentie die gaf liet hij wel verstaan dat een eigen stadion een interessante optie is.

Een eventuele verhuis van de club naar het nog te bouwen Eurostadion - zoals oorspronkelijk het plan was - komt echter steeds meer op de helling te staan, ondanks een dreigende schadeclaim van bouwheer Ghelamco als het destijds ondertekende principeakkoord niet nageleefd wordt.

'Eigen stadion goedkoper'

"Een club is altijd beter af met z'n eigen stadion", liet Coucke vrijdagnamiddag tijdens een persconferentie duidelijk verstaan. "Een eigen stadion is goedkoper, de indirecte kosten zijn lager en er zijn extra inkomsten voor de eigenaar," ging hij verder.

De 52-jarige Coucke is goed bevriend met de Oostendse immobiliënreus en aannemer Bart Versluys, en om die vriendschap te bezegelen nam Coucke in het verleden al vijftig procent van de aandelen van diens bouwgroep over. Versluys is nu dus mogelijk een kandidaat om een stadion in de hoofdstad neer te zetten en eventueel ook om KV Oostende over te nemen vanaf 1 maart 2018.

'Nog geen tijd gehad'

Coucke benadrukte wel dat hij het dossier nog in detail moet bestuderen. "Ik heb hier bij wijze van spreken de rondleiding van het huidige stadion zelfs nog niet gehad. En dat allemaal omdat het snel moest gaan. Er resten dus vele vragen waarop ik niet kan antwoorden," zei hij.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Eurostadion, Marc Coucke, RSC Anderlecht, Bart Versluys

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni