Coucke en RSCA ontkennen schadeclaim: 'Leugens'

Marc Coucke, voorzitter RSC Anderlecht Marc Coucke, voorzitter RSC Anderlecht
© PhotoNews
| Marc Coucke kocht Anderlecht dik een jaar geleden voor 59 miljoen euro, maar nu eist hij via een schadeclaim 4 miljoen euro terug van de verkopers.
© PhotoNews
| Marc Coucke kocht Anderlecht dik een jaar geleden voor 59 miljoen euro, maar nu eist hij via een schadeclaim 4 miljoen euro terug van de verkopers.
Updated: 06-02-2019 - 12:25

Marc Coucke kocht een dik een jaar geleden 74 procent van de aandelen van RSC Anderlecht voor 59 miljoen euro, maar nu eist hij via een schadeclaim 4 miljoen euro terug van de verkopers. Dat schreven de Mediahuis-kranten op dinsdag, maar Coucke en Anderlecht ontkennen de schadeclaim van 4 miljoen euro en hebben het over "leugens".

Het zou vooral om onverwachte clausules in spelerscontracten gaan, schreven de Mediahuis-kranten. Zo was het dossier Adrien Trebel een twistpunt. De ­middenvelder was volgens Coucke minstens 10 miljoen euro waard, maar tijdens de verkoop werd vastgesteld dat er in zijn contract een afkoopclausule van 6 miljoen stond. Anderlecht heeft momenteel 45 miljoen euro schulden.

De RSCA-voorzitter wil een deel van de schulden verhalen op de oude aandeelhouders, die hij (mee) verantwoordelijk acht. Onlangs stuurde hij een schadeclaim naar alle mensen die meer dan 1 procent verkochten waarbij hij 2.500 euro per verkocht aandeel terugeist, in totaal goed voor 4 miljoen euro. Dat schreven de Mediahuis-kranten dinsdag, maar Marc Coucke ontkent het nieuws.

'Leugens, geen claim'

"Vier leugens en onwaarheden in één artikel", reageerde Coucke op Twitter. Ook de verkopende aandeelhouders reageerden op de nieuwsberichten van Mediahuis en ontkennen de claim. "De aandeelhouders van RSC Anderlecht betreuren het nieuws dat vanochtend in de pers verscheen over het aandelenbezit", klinkt het in een reactie op de website van Anderlecht.

"Eerst en vooral is er geen sprake van een claim. De verkopende en kopende aandeelhouders bespreken in alle sereniteit de mogelijk niet-gekende en/of onvolledige informatie voor de kopers tijdens de verkoop. Deze discussies vinden plaats in een constructieve en positieve sfeer."

"Beide partijen zijn reeds overeengekomen om dit te regelen in een commerciële transactie van ongeveer 3 miljoen euro, waardoor elke mogelijkheid van beroep wordt uitgesloten in de toekomst. In geval van een eventuele correctie van de waardering zal het bedrag door Alychlo aan RSC Anderlecht worden betaald, waardoor het kapitaal van de club wordt versterkt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?