Coucke over slechte cijfers RSCA: 'Anderlecht verkopen? In geen geval!'

© PhotoNews
| Marc Coucke, voorzitter RSC Anderlecht.

Voor de eerste keer dit seizoen reageert Marc Coucke, voorzitter van Anderlecht, op de slechte cijfers van zijn club. ‘Verkopen? In geen geval’, zegt Coucke in Humo.

Kenners en internen klagen de rol van de voorzitter aan in verband met de slechte cijfers van RSCA op het veld én op de facturen.

De club stuurde onlangs een open brief, waarin alles peis en vree leek - maar niets is volgens de ingewijden minder waar. Ook speler-manager Vincent Kompany en zijn zakenpartner Klaas Gaublomme moeten het in de commentaren vergelden. Daarnaast komt Lee Mooney nog ter sprake, de gewezen data-analist van Manchester City. Hij werft nu exclusief spelers voor Anderlecht en is aandeelhouder van het Engelse bedrijfje Mud Analytics Ltd., dat gerund wordt door Kompany en Gaublomme.

"Ik vind ons project nog altijd fantastisch, maar besef nu dat we er pas erkenning voor zullen krijgen wanneer we succes boeken", laat Coucke weten in Humo.

"Die 27 miljoen euro verlies op de jaarrekening? Dat is door de prestaties in het verleden – ook vorig seizoen – en het missen van Europees voetbal", stelt hij.

"Onze middelen zijn niet oneindig, maar dat wil niet zeggen dat we op de tiende plaats moeten staan. We werken echt keihard. Ik doe bij Anderlecht wat ik bij al mijn bedrijven doe: de juiste mensen op de juiste plaats zetten. Bij sommige onderhandelingen is het belangrijk dat de voorzitter erbij is, maar als we Kompany, Vercauteren, Zetterberg en Verschueren hebben, moet ik niet zeggen wie onze nieuwe rechtsachter moet worden. Er woedt hier geen interne strijd.’

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?