Croky Cup: RWDM loot KV Mechelen, Union tegen Moeskroen en RSCA trekt naar FC Luik

© Belga
| RWDM-spits Rocha scoorde drie keer in de vorige ronde tegen Rochefort.

Er is geloot voor de zestiende finales van de beker. RWDM trekt naar KV Mechelen, dat is een droomaffiche voor Molenbeek. Union speelt tegen Moeskroen en Anderlecht trekt naar FC Luik, een club uit eerste nationale. De wedstrijden worden gespeeld op 15,16 en 17 december.

RWDM loot de interessantste affiche van de drie Brusselse clubs in de bekercompetitie. Het kijkt met KV Mechelen vooral Fred Vanderbiest in de ogen. De vorige trainer van RWDM, die midden het seizoen terugkeerde naar KV Mechelen. Daar is hij nog steeds assistent-trainer.

Union ontvangt in het eigen Dudenpark Moeskroen. Die club staat momenteel laatste in 1A en zou dus een haalbare kaart moeten zijn voor l'USG. Bij Moeskroen speelt ex-Unionist Serge Tabekou.

Voor Union wordt het een weerzien met ex-speler Serge Tabekou. Het verleidde een Union-supporter tot wat humor op Twitter.

Anderlecht tot slot trekt naar traditieclub FC Luik. De Luikenaren waren de voorbije jaren een rivaal van RWDM in eerste nationale (voorheen eerste amateurklasse). De wedstrijden worden in putje winter afgewerkt, op 15, 16 en 17 december.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?