| De spelers van Crossing staken de beker met de grote oren na de match in de lucht.

Crossing Schaarbeek wint beker van Brabant

TDN
© BRUZZ
02/05/2019

Crossing Schaarbeek heeft woensdag voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de beker van Brabant gewonnen. In de finale in het Edmond Machtensstadion in Molenbeek nam Crossing met 2-0 de maat van Houtem-Oplinter. Een opsteker voor de Schaarbekenaars, na de gemiste promotie.

Na een spannende ontknoping in de eerste provinciale greep Crossing Schaarbeek nipt naast de promotie naar de nationale reeksen. Die teleurstelling voor de ploeg van coach Philippe Wayenbergh werd woensdag echter doorgespoeld met een trofee.

Crossing domineerde in de eerste helft tegen tweedeprovincialer Houtem. Topschutter Gajanovic had een wereldgoal in gedachten, maar zijn staalharde volley strandde na 10 minuten op de dwarsligger. Bij de tweede mogelijkheid was het wel raak. Glisic zette in de 21e minuut de 1-0 op het scorebord.

De tweede helft moest Houtem na een vroege rode kaart bijna volledig met een man minder afwerken. Crossing profiteerde pas in de 82ste minuut van het numerieke overtal. Channouf deed de boeken definitief toe en zorgde voor de eerste Brusselse eindzege in de beker van Brabant sinds Racing in 2013.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Sport, Crossing Schaarbeek, beker van Brabant

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni