Jeugdtornooi Crossing Schaarbeek: 'Eindelijk ook met elite-jeugd FC Barcelona'

© Crossing Schaarbeek
| Een spelertje van Ajax Amsterdam op het internationale jeugdtornooi van Crossing Schaarbeek.

Van zaterdag tot en met Paasmaandag zijn de allerbeste voetballertjes van over heel Europa present in Schaarbeek. Het is al de zestiende editie van de Crossing Cup. Geert Pierre van de organisatie is vooral opgetogen met de komst van de gerenommeerde jeugdspelertjes van FC Barcelona.

"Er zijn zoals steeds 101 problemen op dit moment", zegt lid van de organisatie Geert Pierre. "Maar we hebben genoeg ervaring om het op te lossen." Het is ondertussen ook al de zestiende editie van het jeugdtornooi de Crossing Cup in Schaarbeek.

"Ik probeer op dit moment een vlucht om te boeken van de voetballertjes van Liverpool", zegt Pierre. "Maar bij Ryanair kost dat wel wat geld, dus zoeken we een andere oplossing." Zo is het dus de afgelopen weken van hot naar her lopen voor Crossing-clubman Geert Pierre.

Sterkste lichting Barcelona

Dit jaar zal FC Barcelona bij de U9 zijn sterkste lichting sturen. "De elite-spelertje van de academie van La Masia zullen er zijn. Dat wordt een beleving om hen te zien voetballen." Het tornooi begint zaterdagochtend met de U8, zaterdag is het aan de U9 en op Paasmaandag werken de U10 hun tornooi af.

Alles speelt zich af op het hoofdterrein van het Crossingstadion in het Josaphatpark. Voor volwassenen bedraagt de inkomprijs 10 euro, kinderen kunnen gratis binnen.

Bekijk hier de videoreportage van het tornooi vorig jaar.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?