Gezien: nieuw RSCA-shirt blijft trouw aan paars en wit

Updated: 17-06-2019 - 15:14

Het Spaanse voetbalmerk Joma heeft maandag zijn allereerste RSCA-truitje voorgesteld. Het thuisshirt wordt paars, en op verplaatsing speelt Anderlecht in het wit. Na 43 jaar is het Adidas-tijdperk bij Anderlecht dus echt ten einde, net als zalmroze tenues.

43 jaar. Zolang heeft Anderlecht in een shirt van sportfabrikant Adidas gespeeld, maar daar komt nu echt een einde aan. Het Spaanse Joma neemt de productie van de shirts over. Kompany en co spelen in het Astridpark in het paars, de uitwedstrijden in het wit.

Manager Michael Verschueren is blij met de nieuwe samenwerking en het shirt. "De fans hadden inspraak en konden ook een leuze kiezen om onderaan het shirt te zetten," aldus Verschueren. De spreuk is trouwens 'We are Anderlecht', wat zoveel betekent als: wij spelen het beste voetbal.

Maar dat zal dus allemaal nog moeten blijken. Het zogenaamde Anderlecht 2.0 van Coucke, Verschueren en Kompany gaat zaterdag al voor het eerst de wei in. Dan is er de Brusselse derby in Molenbeek tegen RWDM.

Anderlecht
© Photonews

Nieuwe trainer Simon Davies

Maandag werd ook Simon Davies officieel voorgesteld als hoofdcoach van RSC Anderlecht. De Welshman leidde maandagochtend, in afwezigheid van Vincent Kompany, de eerste training van de club. "Het grote doel is om Anderlecht opnieuw succesvol te maken", verduidelijkte Davies.

Michaël Verschueren verduidelijkte in zijn openingswoord dat Simon Davies hoofdcoach is "in de brede zin van het woord. Hij zal de dagelijkse coaching op het veld en alle trainingen leiden. Vincent Kompany zijn invloed zal betrekking hebben op de strategie en de opstelling", zegt Verschueren. Maar over wie de eindbeslissing neemt, was Davies nog duidelijker.

'Nederige' Kompany bepaalt wie speelt

"Vincent zal de laatste beslissing nemen. Al liggen onze ideeën niet te ver uit elkaar als het gaat over systemen of speelstijlen. Er is duidelijkheid in onze relatie", stelt de rechterhand van Kompany. Zelfs het moment dat Davies als coach zal moeten aandringen bij de speler Kompany om toch plaats te nemen op de bank acht hij overbodig.

"Vincent is zo nederig en eerlijk, soms zelfs te, dus ik denk niet dat het zo ver zal komen. Als hij slecht speelt of niet fit is, dan is hij de eerste om dat te zeggen", verklaart Davies. Het is dan ook de hoofdcoach die langs de lijn zal staan tijdens de wedstrijden van paars-wit. Als Kompany niet speelt, neemt hij naar alle waarschijnlijkheid plaats op de tribune en worden de nodige instructies vooraf de wedstrijd meegegeven

RSCA maakte een filmpje met de kleine Zeko, en gaf hem een Joma-shirt cadeau.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?