Anderlecht stelt Simon Davies aan als nieuwe hoofdcoach

© RSCA via Twitter

Davies tekende tot medio 2022 en moet speler-trainer Vincent Kompany bijstaan. Hij komt over van Manchester City, waar hij de jeugd van de Britse topclub klaarstoomde voor het eerste elftal.

De 45-jarige Welshman Simon Davies is de nieuwe hoofdcoach van RSCA Anderlecht. Dat maakt de club vandaag bekend. Davies vervolledigt de sportieve staf die verder bestaat uit Zetterberg, Karim Belhocine, Jonas De Roeck, Floribert Ngalula en keeperstrainer Max De Jong.

Davies komt met Kompany over van Manchester City, waar hij ook deel uitmaakte van de sportieve staf, onder meer als assistent. “Toen Vinny mij vroeg om met hem naar RSC Anderlecht te komen, heb ik niet getwijfeld”, aldus Davies. “We starten hier een prachtig project: RSC Anderlecht opnieuw brengen waar het thuishoort, met een accent op de ontwikkeling van talentvolle jeugdspelers.”

Naast Davies wordt vandaag ook de komst van Floribert Ngalula aangekondigd. Hij speelde als jeugdspeler samen met Kompany voor RSCA en werkte de afgelopen vijf jaar als hoofdtrainer van BX Brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?