PODCAST: Sporting Flagey met Jean-Michel Saive

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 6 mei 2019
Updated: 07-05-2019 - 14:08

Jean-Michel Saive speelt donderdagavond zijn laatste wedstrijd als tafeltennisser. Met Logis Oudergem neemt hij het op tegen L’etoile Basse-Sambre. In de radioshow van Sporting Flagey blikte hij terug op zijn carrière. “Toen ik het grootste toernooi van China won, was de zaal vol Chinezen muisstil.” Beluister ook de podcast van het gesprek met Jean-Michel Saive.

Meer dan indrukwekkend, dat is het palmares van Jean-Michel Saive. Hij werd maar liefst 25 keer Belgisch kampioen, was nummer één van de wereld en deed mee aan zeven Olympische Spelen.

Maar na 30 jaar topsport blijft de 49-jarige Saive er zoals steed rustig onder. “De meeste prijzen en bekers staan vooral in mijn bureau”, lacht hij. “Mijn mooiste prestatie is dat ik bijna twee jaar nummer één van de wereld was. Ik was de beste van Europa en dan ook wereldwijd wist ik de sterke Chinese spelers af te houden.”

Saive was ook de eerste niet-Chinees die de China Open won. “Dat was een kick. Heel de zaal met Chinezen was met verstomming geslagen. Ik sta er daar nog altijd om bekend.”

Donderdag speelt hij dus met de Brusselse club Logis Oudergem zijn laatste wedstrijd, vanaf 20 uur in het sportcomplex van Oudergem.

Beluister de podcast via Spotify (of iTunes)

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?