Pingpongicoon Jean-Michel Saive met pensioen

De Belgische tafeltennisser Jean-Michel Saive zet een punt achter zijn carrière. Het Belgische sporticoon speelt op donderdag 9 mei zijn laatste wedstrijd voor zijn club Logis in Oudergem. Saive is recordolympiër voor ons land. Hij nam zeven keer deel aan de Spelen.

Jean-Michel Saive was in de jaren negentig een van de beste tafeltennissers ter wereld. Hij stond van 1994 tot 1996 bijna twee jaar lang op nummer één van de wereldranglijst. In die periode werd hij ook Europees kampioen en haalde hij zilver op het wereldkampioenschap. Hij werd niet minder dan 25 keer kampioen van België.

Saive nam van 1988 tot 2012 zeven keer deel aan de Olympische Spelen, geen enkele Belg doet beter. In 1996 en 2004 droeg hij zelfs de vlag van de Belgische delegatie. Maar Saive wist op de Spelen nooit te overtuigen. Hij raakte er nooit verder dan de kwartfinales.

Van Charleroi naar Brussel

Saive komt oorspronkelijk uit Luik en speelde jaren voor de Charleroise tafeltennisclub La Vilette. In 2012 verruilde hij die voor Logis Oudergem. De club strijdt al een paar jaar tegen de degradatie uit de Belgische 'Superdivision'. Mede dankzij Saive wist de club zich vorig seizoen nog te redden. Ook dit seizoen bengelt Logis onderaan het klassement.

In 2017, na zijn internationale pensioen, stelde Saive zich nog kandidaat als voorzitter van de Internationale Tafeltennisfederatie. Hij haalde het toen niet van de al zetelende voorzitter Thomas Weikert.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?