| Cynthia Bolingo brak in februari nog een Belgisch record op de 400 meter tijdens het BK atletiek.

Cynthia Bolingo geeft forfait voor WK atletiek

EC
© Belga
27/08/2019

Cynthia Bolingo kan door een achillespeesblessure niet deelnemen aan het WK atletiek in Doha van 27 september tot 6 oktober. Dat bevestigde haar coach Carole Bam dinsdag aan persagentschap Belga. Door het afhaken van de vice-Europese kampioene op de 400 meter zijn ook de Belgian Cheetahs drastisch verzwakt.

"We hebben een kruis moeten maken over het WK in Doha", zegt Carole Bam over haar poulain Cynthia Bolingo. "Ondertussen gaat het beter met haar achillespees, maar ze is onvoldoende voorbereid om naar een wereldkampioenschap af te reizen."

Ook op de vraag of Bolingo eventueel nog overweegt om in Doha wel de 4x400 meter af te werken met de Belgian Cheetahs, die er zich proberen te kwalificeren voor de Olympische Spelen, is het antwoord van Bam duidelijk: "Nee, Cynthia reist niet af naar Doha."

Belgian Cheetahs

Bolingo komt uit Ukkel en won afgelopen winter zilver op het EK indoor in Glasgow op de 400 meter. Ze ontpopte zich daardoor tot een kandidate voor de finale in Doha. Die droom moet ze opbergen. Ook voor de Cheetahs wordt het lastig zonder Bolingo, want zij hebben in Qatar een finaleplaats nodig op de 4x400 meter om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de Spelen.

Eerder al haakten marathonlopers Koen Naert en Bashir Abdi af voor het WK in Doha. Zo blijven er nog maar acht individuele Belgische atleten over: Nafi Thiam, Anne Zagré, Hanne Claes, Claire Orcel, Isaac Kimeli, Robin Hendrix, Thomas Van der Plaetsen en Ben Broeders. Atleten kunnen zich nog tot 6 september kwalificeren voor het WK.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Sport , Sporting Flagey , Cynthia Bolingo , WK atletiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni